sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kiitos SMF!

Hulluudella on monet kasvot ja joskus pitää kiittää sellaista kohdetta, jota ei koskaan ajatellut edes kiittävänsä!

Parisen vuotta sitten SMF alkoi "uudistaa" avustajiensa sopimuspolitiikkaa tekijöitä alentavaan suuntaan. Perästä seurasivat innoissaan muutamat muutkin lehtitalot. Ilman tätä muutosta todennäköisesti itsekin kuvailisin yhä silloin tällöin Gloriaan, Cosmoon ja muutamaan muuhunkin naistenlehteen ja olisin kuin pulska tyytyväinen kissa.

Uusi sopimustilanne kuitenkin, koska olen ankea ihminen ja en allekirjoittanut, vähensi lehtiin tekemäni työni määrän aika lähelle nollaa. Ilman tätä muutosta en olisi varmaankaan koskaan lähtenyt mukaan luomaan jotain uutta painetun sanan saralle.

Siis ISO kiitos SMF!

Viime vuoden marraskuusta saakka olemme Anu Levy-Korvenkontion kanssa suunnitelleet uutta ”hidasta” lehteä Lehtipisteisiin. Työmme on nyt loppusuoralla ja synnytyksen aika on lähes käsillä!

Tulossa on kokoperheen lifestyle -lehti Kidd.O. Yhtään pulskemmaksi en tästäkään taida tulla, sillä lehdenteon aloittaminen ei tuo mukanaan ainakaan rahaa, mutta muut bonukset ovatkin sitten sitä suuremmat: 

Olen tutustunut mahtaviin freetekijöihin ja saanut nauttia heidän ammattitaidostaan ja luovuudestaan, oppinut (useimmiten kantapään kautta) lehdenteon a:sta ö:n, mediamyynnin salat, logistiikan lainalaisuudet ja ennen kaikkea olemme saaneet tuottaa sellaista materiaalia kuin olemme itse halunneet.

Ensimmäinen numero on PAKSU, 276 sivua. Se lienee Suomen ennätys. 

Kokemuksesta voin nyt sanoa, että mikään ei ole mahdotonta, jos löytyy sisua, peräänantamattomuutta ja uskoa siihen, mitä on tekemässä.
Vastoinkäymisiä on todellakin riittänyt, mutta kaikkeen on lopulta löytynyt ratkaisu, välillä hammasta purren, paha sana sanoen.

Ensimmäinen numero ilmestyy Lehtipisteisiin 15.10 kuten myös sähköinen versio Lehtiluukkuun.

www.kiddo.fi aukesi viime viikolla ja ainakin siellä sutina on ollut niin kova, että jouduimme kesken kaiken tilamaan isomman paketin ”hostiltamme”, kun tilaamamme paketin käyttäjämäärä ylittyi jo ensi metreillä!

Unelmiin kannattaa uskoa ja ennen kaikkea ”iskeä pers tuoliin” ja ”näpyttää” kunnes paketti on kasassa!

FB:ssä voi myös käydä tykkäämässä hulluudestamme, jos tykkää.




Ydinjoukkomme on tässä;





+linkkeinä Perfect White ja Muuks Creative.


Iso Kiitos Kaikille mukana olleille!!!


Ps. Kaikki tekijät löytyvät 15.10 mennessä webbikseltämme osiosta Tekijät.