torstai 25. syyskuuta 2014

Muotihymni Finlandialle

Promisen kevät-kesä 2015 -malliston kuvauspaikaksi saimme kuvaajan kanssa samanikäisen lokaation; Finlandia-talon!

Kukaan Helsinkiin Mannerheimintietä pitkin saapuva ei voi olla huomaamatta vaikuttavaa Alvar Aallon suunnittelemaa kongressi- ja tapahtumakeskusta vastapäätä Kansallismuseota. Valkoisilla marmorilaatoilla päällystetty upea rakennus hehkuu erityisesti aurinkoisina päivinä vasten sinistä taivasta. Olen aina ollut hurmaantunut rakennuksen linjoista, suorista viivoista ja kulmista. Melkein kaksikymmentä vuotta kuvaajan uraa ehti kuitenkin lainehtia ohitseni ennen kuin kuvasin rakennusta myös sisältäpäin.

Ajankulun huomaa, kun tilaa tarkastelee lähemmin, mutta samat huumavat linjat ja väriskaala ovat tallella kuin avajaisvuonna 1971. Yksityiskohtien suunnittelu on Finlandia-talossa viety huippuunsa. Jokainen valaisin, huonekalu, paneeli, lattianpäällyste ja koristelista on suunniteltu erikseen ja juuri tätä tilaa varten. Hymni Finlandialle on aivan paikallaan myös tälle talolle!







Vaatteet Promise Oy, tyyli Katariina Kaatrasalo, meikki ja hiukset Janne Suono ja aina yhtä ihastuttava Ines Fondista hehkuu mallina.