lauantai 10. marraskuuta 2012

Lumikuningatar


Ah.
olen muutamina vuosina käynyt katsomassa Pähkinänsärkijä ja Hiirikunigas balettia saadakseni joulufiilareita kohoamaan. viime vuonna otin ensimmäistä kertaa vanhimman poikani (silloin 4 -vuotias) mukaani ihastumaan tanssivaan satuun. ensimmäinen osa olikin menestys, kun näyttämöllä tapahtui kaikenlaista vauhdikasta ja oli paljon pyssyjä (pojat on aina poikia vaikka niille ostaisi vain vaaleanpunaista muovailuvahaa,). 
toisen näytöksen nautinkin sitten nukkuvan pojan vieressä.

ah.
tänä jouluna onkin jotain uutta ja jännittävää tiedossa eli tutun ja "turvallisen" tarinan sijaan sujahdammekin uuteen tarinaan. H.C.Andersenin samannimiseen satuun perustuva baletti, Lumikuningatar, saa kantaesityksensä Oopperassa 23.11 ja me; poikani, kummityttöni ja lapsuudenystäväni jännäämme tapahtumia katsomossa 22.12. 











Oopperan juhlavuoden kunniaksi Hesarin Kuukausiliitteen marraskuun muodille osoitetut sivut täytimme ihanilla Oopperan tanssijoilla ja loisteliaalla muodilla. Sami Sykkö johti orkesteria ja meitä muita oli monta; Oopperan taitava lavastaja Anna Kontek ja hänen assistenttinaan Maria Miklas, tyylitaiturina toimi sarmantti Sakke Hytönen apunaan Marianne Kakko, kauneuspuolen hehkeytti kuosiinsa Jenny Jansson assinaan Kata Niemi ja minulla suurena apunani toimi Sara Vallioja.

ja kuvausnäyttämömme täyttivät karismaattiset tanssijat; 
Anna Sariola, Jouka Valkama, Terhi Räsänen, Jani Talo ja Auri Ahola.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti