lauantai 22. joulukuuta 2012

22-julGALentEri


en ole syönyt lihaa noin kahdeksaantoista vuoteen, mutta naituani lihansyöjän olen kokkaillut erinäisiä lihahärpakkeitä sokkokokkimetodilla eli aineet astiaan ja kauhaa heiluttamaan ainoana mittarinani nenä.
urhea mieheni yleensä sanoo "it's ok" ja syö innokkaan näköisenä.

tänä vuonna tein isälleni paistin (jotain nautaparan osaa) joululahjaksi;

lihakimpaleen iskin folion päälle ja valutin päälle oliiviöljyä, paksua balsamicoa, sokeri, suolaa, iskettyjä valkosipuleita kuorineen,
 hieman salviaa ja rosmariinia.
ja yöksi jääkaappiin.

aamulla tuuppasin sen pyllyyn paistimittarin, folion tiukasti kiinni ja uuniiin noin 80° ja sitten vain odottelin koska mittari näyttää "nautaa".

tänään isältä tuli viesti (ok, hän on kalamiehiä,);
jos teet sitä lihaa Elsulle (siippani) ja Mikolle (adoptoitu poikani) jouluna niin jotta ei jää raa'aksi sekin pala niin iske se paitopussiin ja perään vaikka soijaa ja uuniin kahteensataan pariksi tunniksi.

wtf.





I'm kinda veggie with fish eating skills since 18 years, but silly me got married with meat eater so ever since I've been cooking meat dishes 
"blindfolded" with my nose only,) 

this christmas i made some kinda oven roast for my father;
some "inner cow kilo" seasoned with salt, sugar, vinegar, hacked clove of garlic, rosemary, sage and olive oil and once done i put it into fridge over night.
next day i added a thermometer and placed it into oven until the meter said "cow".

today i got the message from my father (who is more fish man than meat man,);
to avoid meat to be raw maybe next time you'll put it to oven for two hours with 200° and spray some soy sauce on top.

wtf.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti