torstai 16. elokuuta 2012

SISK♥T


rintasyöpä on naisten yleisin syöpä Suomessa. 

siihen sairastuu noin neljä tuhatta naista vuosittain. kaikkinensa rintasyöpien määrä on lisääntynyt viimeisten vuosikymmenten aikana noin tuhannesta 
neljään tuhanteen. sen sijaan ennuste on on parantunut huomattavasti samassa ajassa.nykyään yhdeksän potilasta kymmenestä on elossa viiden vuoden kuluttua, 
kun taas 60 -luvulla ennuste oli 50%.

ennusteesta huolimatta rintasyöpäpotilas on aina syöpäpotilas ja uuteen, pelottavaan tilanteeseen pitää löytää omat keinot selvityä, 
viiden vuoden jälkeenkin.

graafikko Tiina Aaltosella todettiin rintasyöpä vuoden 2011 helmikuun lopussa.
tästä surusta, suuttumuksesta ja epäuskosta alkoi tulevan yhteisnäyttelymme tie.

tänään on kulunut tasan vuosi siitä, kun hän viimeistä kertaa makasi syöpäpoliklikalla.




Tiinaa lainaten;

"Päivälleen vuosi sitten makasin syöpäpolilla ja suoniini valui viimeistä kertaa se kolmen myrkyn sekoitus. Ei ollut voimia, ei tietoa tulevasta, ei tukkaakaan.

Nyt on toisin. Voimia on vaikka muille jakaa, samoin hiuksia. Tulevaisuus silti arveluttaa.

Siskoissa on äitejä. Siskoissa on myös heitä, jotka haluaisivat tulla äidiksi. Sytostaatit ja viiden vuoden antiestrogeenilääkitys aiheuttavat menopaussin nuorillekin naisille, joten tulevaisuus lapsen hankkimisen suhteen on epävarma. Alkuvaiheen raskaus ja syöpähoidot ovat mahdoton yhtälö. Valinta on kohtuuton.


Nyt meillä on mahdollisuus kertoa rintasyöpämatkastamme valokuvien muodossa. Mikko Rasila ja Merja Yeung ovat kuvanneet meitä ja minä teen oman sarjani tiedotusluontoisemmin. Roosa nauha on yhteistyökumppanimme.


Terveet siskomme ovat jo tarttuneet toimeen - suuri kiitos FolkFinlandin Jaana Haapalalle ja Päivi Juusolalle sponsoroinnista, MediaMassagen Lissu Moultonille käännösavusta sekä Messukeskuksen Inna-Pirjetta Lahdelle näyttelytilasta.

Tarvitsemme kuitenkin vielä tukea. Jos haluat auttaa, laita sähköpostia osoitteeseen siskot.info@gmail.com

Tarvitsemme varoja vain hankkeen toteuttamiseen. Kun kulut on katettu, ohjaamme varat rintasyöpätyöhön.

Kiitos ♥
Tiina Aaltonen"


+omaan osuuteeni on suuren avun antanut Miisa Päällysaho taikomalla Siskojen kuvauksista Erityisen siveltimillään ja kammoillaan sekä Katariina Kaatrasalo ylipuhumalla Villisilkin antamaan kuvauksiin kauniin mustan pitsikankaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti