torstai 19. huhtikuuta 2012

aloittelijan valaisukurssi 1


pari vuotta sitten pidin lehtikuvaajille alkeisalkeisstudiovalokurssin, 
mikä oli huisan hauskaa.
kurssimateriaalin löysin samalta pölyiseltä kovalevyltä kuin Modestyn sivutkin .

valokurssia ajattelin nyt sitten tiputellen jakaa, jos vaikka lukijoissa olisi vasta-alkajia kuvaajan urallaan,)

valot olen merkannut "valaisukaavioon" niin, että ruskea pallo on malli, keltainen töttörö valolähde ja valkomustat (ei tässä esimerkissä laisinkaan,) kapeat suorakaiteet ovat styroksiseiniä, joiden toinen puoli on musta ja toinen valkoinen (eli valoa "imevä" ja valoa heijastavat puolet). värillinen kapea suorakaide on yleensä taustafondi, kuten tässä tapauksessa beige suorakaide.


useimmiten kuvaan yhtä silmää lähinnä olevalla linssillä eli kinarilla kuvattaessa käytän pääasiassa 50mm linssiä ja keskikoon kameraa käyttäessäni kuvaan 80mm linssillä. aina, kun käytän muuta linssiä niin tuntuu kuin pelleilisin eli en osaa nähdä kuvaa kuten sen sisälläni näen eli olen tottunut hahmottamaan maailmaa "yhdellä" silmällä. jokainen tekee kuten omakseen kokee, minä vain taidan olla yhden linssin nainen.

nämä beautykuvat ovat yksinkertaisuuden huipentumat.

1) ota kaunis ja sielukas nainen sekä taitava meikki/hiusihminen
2) aseta malli aivan lähelle taustafondia
3) stemmaa kaikki (pehmeät) värit yhteen

valona käytän tässä vain yhtä lamppua, joka on suorakaiteen mallinen softboxi vaakasuorassa, mikä on asetettu oman pääni taakse (minä istun kuvatessani tässä) osoittaen mallia ylhäältä alaspäin 
(katso leuan alle tulevan varjon pituus ja pehmeys).
jälkikäteen kuvaa on käsitelty niin että ihon epätasaisuudet on poistettu (näppylät/muutama hassu) ja ihoa pehmennetty hieman.



mallina toimii ihana Emilia Fondista ja kuvausmeikin taikoi Miisa Päällysaho.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti