keskiviikko 30. toukokuuta 2012

kuvan voima

Valokuva on aina pitänyt minua voimallisesti otteessaan. Oma otteeni kuvaan on hyvin kaupallinen ja joskus jos oikein pääsen irrottelemaan niin tarinan tynkää yritän tunkea mukaan, mutta yleensä kevyellä otteella höpötellen. Asiallisempaa ja ajankohtaisempaakin otetta olen joskus yrittänyt, mutta taidan olla höpöhöpösielu eli en siihen kykene muulla tasolla kuin ihaillen muiden ja lahjakkaampien töitä.

Muutama projekti on tarttunut silmääni viime aikoina puhuttelevuudellaan ja samalla kauneudellan, Asiat kun aina eivät ole niin mustavalkoisia. 
Aikaisemmin olen postannut vain omia kuviani, mutta nyt tein rikoksen ja rosvosin kahden kuvaajan upeita töitä (ja jos mielenne pahoitatte, Meeri ja Kukka, niin piipatkaa ja poistan rosvoukseni saldon!)

Ensimmäisenä on Meeri Koutaniemen Imagessa näkemäni sarja;
Life on the Rubbish.

    copyright Meeri Koutaniemi

Kuvat pysäyttivät kauneudellaan ja asiallaan. Kuvasarja kertoo Mayanmarin pakolaisista, jotka asuvat Thaimaan puolella kaatopaikalla saaden niukan elantonsa etsimällä roskan seasta rahaksi muutettavaa kierrätettävää tavaraa. Muutenkin Meerin kuvat ovat isoista aiheista lempeydellä ja rakkaudella otetun oloisia.

Toinen nuori kuvaaja, joka osui ajanhermooni on Kukka Ranta, jonka Romanian romaaneista ottamat kuvat pysäyttivät minut Suomen Kuvalehden sivuilla kevään aikana. Harmikseni en löytänyt noista kuvista kuin muutaman ruudun pikaisalla etsinnällä webbiksen ihmeellisestä maailmasta.



                                 copyright Kukka Ranta

Mieltäni on ankarasti askarruttanut kovasti pari viime vuotta; miten on mahdollista, että tänä päivänä on Euroopassa kansakunta, mikä saa osakseen niin paljon ylenkatsetta ja syrjintää???!!!






Kiitos
ihanille kuvaajille herättävistä hetkistä voimallisten kuvien ääressä!



1 kommentti:

  1. UPEETA!

    jos tähän aiheeseen tulee jatkoa niin kerro sun mielipide näistä http://www.flickr.com/photos/uniceffinland/sets/72157629675421014/detail/?utm_source=apsis&utm_medium=email&utm_source=apsis&utm_medium=email&utm_content=unspecified&utm_campaign=newsletter0512

    VastaaPoista