keskiviikko 2. toukokuuta 2012

aloittelijan valaisukurssi 5

kuumia valoja, kuumavaloja, leffalamppuja ja miten miljoonalla tavalla noita raskaita ihanuuksia kutsutaankaan...
--muttamutta tässä tarinassa niitä olisi kolme kipaletta käytössä.

näihin kuviin vuokrasin kolme kipaletta ArriSuneja (HMI lamppuja) lokaation naapurista Oy Filmafotograferna Ab:sta. lamput painavat jonkin verran eli onni oli todellakin myötäinen, että kuvasimme VR:n makasiineilla,). mukaan nappasin myöskin savukoneen samasta laitoksesta ja studiolta kainaloon otin niin tuulikoneen kuin pussillisen tekolunta.


aika monessa kuvassa käytin yhtä Arria takana "aurinkona" ja kahta lamppua edessä samalta puolelta malliin kohdistuen. valot ovat päällekkäin jotta vältyn liian dramaattiselta valolta plus ajasta ei tulisi liian pitkä. taas jouduin kuitenkin jalustan sitomaksi eli suljinaika oli kokovartalokuvissa 1/4:n ja 1/8:n luokkaa.


ja jotta liikkuvia osia ei olisi liian vähän niin päälle töräytettiin savukone ja tuulikoneen läpi syötettiin vielä lunta. savukoneen kanssa kannattaa olla aina varsin terhakka sillä savu jää tuulettomaan tilaa leijumaan ja myöhemmin koko tilassa on tasainen harmaus eli ei turhia leikkipöläyksiä kannata turautella.


styylin taikoi Anne-Maria Ylitapio ja meikin pensselöi Leena Waggoner 
(ja kah, olenkii suunnitellut Leenan sivuston).
ja ai, että oli rouvien kanssa taas niin lupsakkaa menoa!

mallina kuvissa hehkuu Iiiiihana Katja H Paparazzista.


ja "valaisukurssin" ensimmäinen osa löytyy täältä, toinen osa täältä, kolmas osa täältä ja neljäs osa pongahtaa esiin täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti